Saç Ekimi

Saç Ekimi

Saç ekimi, erkeklerde ve kadınlarda estetik kaygıları gidermek için sıklıkla tercih edilen bir cerrahi müdahaledir. Dökülme bireylerde özgüven kaybına neden olur ve bu durum sosyal yaşantıyı olumsuz etkiler. Saç ekimi, saç dökülmesinin neden olduğu boşlukları doldurarak doğal ve kalıcı sonuçlar sunar.

Ekim, saçın güçlü köklerinin alındığı donör bölgeden alınıp seyrek ya da tamamen saçsız olan bölgeye nakledilmesi işlemidir.

Saç ekiminde kaç tür yöntem bulunmaktadır?

Saç ekimi için FUT (fonksiyonel ünite transferi) ve FUE (folliküler ünite ekstrasyonu) olmak üzere iki ana yöntem vardır.

FUE tekniği hakkında ne biliyorsunuz?

Kafa derisindeki saçlar ikili, üçlü veya bazen dörtlü gruplar halinde bulunur. FUE (folliküler ünite ekstrasyonu) tekniği ile diğer alnlara zarar vermeden sadece saç folliküllerinin alınarak transferinin sağlandığı bir yöntemdir. Bu saç gruplarında saç derisinin yağ ve ter bezleri de yer almaktadır.

FUE tekniği nasıl uygulanır?

Bu yöntemde, ense ve kulak üstünden alınan saçlar mikro cerrahi aletlerle tek tek alınır. Daha sonra bu saç kökleri özel kaplarda saklanır.  Alıcı bölgeye mikro cerrahi yöntemle yerleşir. FUE yönteminin avantajı, alınan bölgede kalıcı iz veya dikiş olmamasıdır.

Daha önce FUT ile saç ekimi yapılan birine FUE yapılabilir mi?

Evet, FUT yöntemiyle önce saç ekimi yapılan hastalara FUE ile ekim yapmak mümkündür. Bu yöntemle önceki izler kapanır ve saç bölgesindeki yoğunluk artar.

FUE tekniğinde kullanılan adımlar nelerdir?

Ense ve kulak üstünden alınan saçlar lokal anestezi altında olur. Alınan saç kökleri özel solüsyonlarda saklanır.  Daha sonra alıcı bölgeye doğal bir görünüm kazandıracak şekilde yerleşir. Bu süreçte dikiş veya kesi uygulanmaz. Böylece yara izi riski minimuma iner.

Donör bölgesinde yeterli saç bulunamazsa,

Evet, sakal, göğüs, koltuk altı gibi vücut bölgelerinden de saç kökleri alınarak FUE yöntemiyle ekim yapılır. Ancak bu yöntemde farklı seanslara ihtiyaç duyar.

FUE işlemi sonrası hasta neyle karşılaşır?

Ekim süreci genellikle 6-10 saat arasında sürer. İşlem sonrası hastada kısa süreli şişlik, ağrı hissi olur. Ayrıca, ilk günlerde alınan bölgeden sıvı gelmesi normaldir. Yaklaşık 20 gün sonra ekilen saçlar döküp, ancak yeni saçların çıkışı 3 ayı bulur.

Saç ekimi sonrası saçların dökülmemesi için ne yapılır?

Ekim sonrasında hastalara biyotin takviyeleri ve saç bakım ürünleri, Ayrıca, 3 aydan sonra saçların daha hızlı uzaması için PRP ve saç mezoterapisi gibi tedaviler öneriyoruz.

Saç ekimi, modern estetik cerrahinin gelişmiş teknikleri ve yöntemleriyle bireylere doğal ve estetik sonuçlar sunar. Uzman bir cerrahın deneyimi ve teknolojik donanımıyla gerçekleştirilen bu işlem, bireylerin yaşam kalitesini artırmada önemli bir rol oynamaktadır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir